Vernissage 7 september 2019 Lidingö Stadshus

FREDRIK LANDERGREN

 ”TIDEN SOM GÅTT…”

Målningar  / nutid & tillbakablick

Lidingö Stadshus Entré

7 sept – 6 okt 2019.

 

pressrelease:

"Fredrik Landergren växte upp på Lidingö i en konstintresserad familj. Redan som 18-åring hade han med målningar på Lidingösalongen. Det här var 1976 då Lidingö Stadshus stod färskt och omdiskuterat och nybyggt. Han debuterade med egen separatutställning 1980 på Lidingögalleriet i dåvarande Lidingö Stadsbibliotek i Torsvik.

 Fredrik utbildade sig på Konstfack 1984 – 89. 

Efter studietiden blev det separatutställningar på Galleri Doktor Glas, Konstnärshuset, och på många andra gallerier och Konsthallar i Sverige. Från Luleå Konstens hus i norr till Tomelilla Konsthall i söder. Ofta med uppmärksamhet i tidningar och tv. 

Han har gjort Fruängens t-bana, 120 kvm i mosaik och kakel. Målat beställningsporträtt av Jan StenbecK, Marcus Wallenberg, m.fl.

   Fredrik Landergren återkommer nu till Lidingö Stadhus, i samband med nyinvigningen efter renoveringen, med både nutida målningar och äldre verk från 70-talet.  Utställningen innehåller en överraskning: en 2 x 3 meter stor surrealistisk målning med inspiration från en teckning han gjorde i Källängens Skola 1973…"

 

Facebook LinkedIn share Follow